۰۲۵-۳۷۷۴۶۴۴۸ info@drrafighi.com

یوگا برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک سودمند است:

مطالعات مختلف نشان می دهد یوگا به روش های مختلف می تواند برای بدن انسان مفید باشد. یکی از مطالعات جدید انجام شده بر روی نحوه تحت تاثیر قرار دادن تمرینات یوگا بر روی افرادی تمرکز کرده است که به سندرم متابولیک مبتلا هستند. برخی مطالعات نشان داده اند که این ورزش سبب تقویت مغز و توانایی های شناختی و نیز بهبود مشکلات تیروئید و علائم افسردگی می شود. همچنین مشخص شده که به کنترل علائم بیماری دیابت کمک می کند.

تاثیرات ورزش یوگا بر بدن و بهبود سندرم متابولیک

افرادی که تمرینات ورزش ذکر شده را انجام می دهند همیشه به دنبال درک این موضوع هستند که یوگا چگونه می تواند برای بدن و ذهنشان مفید باشد.علم در این باره چه می گوید؟ یکی از مطالعات جدید انجام شده بر روی نحوه تحت تاثیر قرار دادن تمرینات یوگا بر روی افرادی تمرکز کرده است که به سندرم متابولیک مبتلا هستند.

مطالعات مختلف نشان می دهد که این ورزش به روش های مختلف می تواند برای بدن انسان مفید باشد.به عنوان مثال برخی از مطالعات انجام شده نشان می دهند یوگا می تواند سلامت مغز و شناخت انسان را افزایش دهد و مشکلات تیروئیدی را بهبود ببخشد و باعث کاهش نشانه های افسردگی شود.

متخصصان بر این باورند که انجام تمرینات یوگا می تواند به مردان کمک کند بر مشکلات مرتبط با نعوظشان غلبه کنند.انجام تمرینات یوگا به افرادی که دیابت دارند کمک می کند نشانه های خود را مدیریت نمایند. خوب به نظر می رسد این تمرین تقریبا برای هر چیزی خوب است.

اما باید به خاطر داشته باشید که بیشتر مطالعاتی که در این بخش بیان کردیم مشاهداتی هستند. این موضوع بدین معنی است که نمی توان به نتیجه قطعی از آن ها رسید.با این وجود یکی از مطالعات جدید که نتایج آن در مجله Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports منتشر شده است تاثیر یوگا بر روی سندرم متابولیک را مورد بررسی قرار داده است.

نتایج این مطالعه نه تنها نشان می دهد افراد مبتلا به سندرم متابولیک می توانند از یوگا به نفع خود استفاده کنند بلکه این یافته ها بیان می کند که مکانیسم جالبی پشت این مزایا وجود دارد.

یوگا پاسخ های التهابی را کاهش می دهد

همانطور که می دانید سندرم متابولیک، شرایطی است که با دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط است. در ایالت متحده آمریکا تخمین زده شده است که تقریبا ۳۴ درصد جمعیت بزرگسالان با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند.دکتر سیو و همکارانش قبلا تحقیقی را انجام داده بودند که نتایج آن نشان می داد افرادی که برای یکسال تمرینات یوگا را انجام داده اند فشار خون پایین و دور کمر کمتری دارند.

به همین خاطر در این مطالعه جدید محققان به دنبال بررسی تاثیر یک ساله این ورزش بر روی افراد مبتلا به سندرم متابولیک رفتند.برای انجام این تحقیق، آن ها به طور تصادفی ۹۷ نفر از افراد مبتلا به سندرم متابولیک و فشار خون بالا را به گروه کنترلی و گروه یوگا اختصاص دادند.شرکت کنندگان در گروه کنترل، هیچ مداخله ای را دریافت نکردند اما به صورت ماهانه وضعیت سلامت آن ها مورد بررسی قرار گرفت.

شرکت کنندگانی که در گروه یوگا بودند جلسات یک ساعته یوگا را به صورت سه بار در هفته و برای یکسال دریافت کردند.در این میان، دانشمندان آدیپوکین بیماران( یا پروتئین های سیگنال دهنده ای که توسط بافت های چربی ازاد می شود و به سیستم ایمنی می گوید پاسخ التهابی یا ضد التهابی تولید کند) را بررسی کردند.

نویسندگان این مطالعه یافته های خود را چنین خلاصه کرده اند:

یافته های این مطالعه نشان می دهد تمرینات یک ساله یوگا می تواند آدیپوکین های پیش التهابی را کاهش و آدیپوکین های ضد التهابی را در افراد بزرگسالی که مبتلا به سندرم متابولیک هستند و فشار خون بالا-نرمالی دارند افزایش دهد. این یافته ها نشان دهنده نقش موثر یوگا در مدیریت بیماری هایی همچون سندرم متابولیک است.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که یوگا می تواند یک مداخله ارزشمند در سبک زندگی افراد باشد و التهاب بدن آن ها را کاهش دهد و به افرادی که با سندرم متابولیک دست و پنجه نرم می کنند کمک کند نشانه های خود را مدیریت نمایند.

دکتر سیو در این باره چنین می گوید: این یافته ها همچنین کمک می کند پاسخ آدیپوکین به تمرینات ورزشی یوگا در طولانی مدت آشکار شود.همین امر اهمیت تمرینات ورزشی منظم در سلامت انسان را به خوبی نشان می دهد.

نتیجه گیری:

بر اساس نتایج این مطالعه ورزش مذکور نه تنها برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک مفید است، بلکه مکانیسمی که به کمک آن سبب بهبود علائم می‌شود نیز شناسایی شد. مطالعات قبلی نشان داده بودند در کسانی که به مدت ۱ سال یوگا انجام می‌دادند فشارخون و اندازه دور کمر کمتر است.

در مطالعه فوق ۹۷ نفر با میانگین سنی ۵۷ سال که به سندرم متابولیک مبتلا بودند به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول که گروه کنترل بودند هیچ نوع مداخله‌ای انجام نشد. در گروه دوم شرکت‌کنندگان به مدت ۱ سال هر هفته ۳ جلسه ۱ ساعته یوگا انجام می‌دادند. میزان آدیپوکین‎های سرم افراد نیز اندازه‌گیری شد. آدیپوکین پروتئینی است که توسط بافت چربی ترشح شده و در آزادسازی ترکیبات التهابی یا ضدالتهابی توسط سیستم ایمنی بدن موثر است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد یک سال انجام تمرینات یوگا سبب کاهش آدیپوکین‌های التهاب‌زا و کاهش آدیپوکین‌های ضدالتهابی در افراد بزرگسال مبتلا به سندرم متابولیک می‌شود. این یافته‌ از نقش مثبت این نوع تمرینات در کنترل سندرم متابولیک حمایت می‌کند.
نکته عملی: یوگا یک مداخله مرتبط با سبک زندگی است که می‌تواند سبب کاهش التهاب شده و به افراد مبتلا به سندرم متابولیک در کنترل علائم بیماری کمک نماید.در آخر لازم به تذکر است برای مشاوره پزشکی در مورد این ورزش می توانید به صورت آنلاین از مطب دکتر زهرا رفیقی نوبت تهیه نمائید.

برای مشاهده مطالب جذاب روزانه پیج اینستاگرام دکتر زهرا رفیقی (متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دارای مدرک تخصصی در رشته تغذیه بالینی از دانشگاه نیویورک و عضو انجمن تغذیه و رژیم درمانی و دیابت آمریکا) را دنبال کنید.

به این مطلب امتیاز دهید
این متن را به اشتراک بگذارید